Çatı Yalıtımı

İzobor
 
 

 Bir çok dış etkiye uğrayan alanlar olan çatılar için uygulanan özel koruma Çatı Yalıtımıdır.  Özellikle mevsimsel etkiler olan, yazın sıcaktan, kışın yaşığtan ve soğuktan binaları çatı yalıtımı sayesinde koruyabilirsiniz. Çatı yalıtımı sayesinde binaların içindeki ısıyı da koruyarak tasarruf etmiş olursunuz.

 

Çatı Yalıtım Faydaları Nelerdir?
Çatı yalıtımları sadece dışarıdan gelen fiziksel etkenlerden korumanın yanı sıra bina içerisindeki ısının da tasarruf sağlaması için içerde tutmaktadır.  Kış mevsimin de yaşanan soğuk hava şartları ısı kaybına neden olur. Daha fazla enerji tüketimi olacağından ısınmak için daha fazla maliyet harcanır. Çatı yalıtımı yapıldığından uzun vadede bütçe kazancı olur. Ayrıca çatı yalıtımı yapılan mekânda terleme veya küflenme olmaz. Çatı yalıtımı sağlığa yararlı bir ortam sağlar. Çatı ısı yalıtımı fiyatları da yapılan işlemlere göre farklılık gösterir. Enerji kayıplarına bir çözüm olan çatı yalıtımları, özellikle yüksek ısı gereken fabrika, atölye gibi alanlarda özellikle tercih edilir.
 

Çatı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Çatı yalıtım döşemesinde, mineral yün esaslı çatı şilteleri hafif olduklarından kolaylıkla çatıya çıkarılır ve kesilerek uygulanabilir. Çatı şilteleri yırtılmaz ve her çatıya adapte edilebildiğinden firesiz olarak uygulanır. Mineral yün esaslı şilteler, kullanılmayan çatı aralarının ısı yalıtımında döşemeye serilerek uygulanır. Şiltenin üzeri herhangi bir şekilde örtülmemelidir. Isı yalıtım malzemesinin toz, kir vb. dış etkilerden korunmasının istenildiği durumlarda, mineral yün esaslı ısı yalıtım malzemesinin üstü cam tülü gibi buhar geçirgen bir ürünle örtülebilir. Mineral yün esaslı şilteler yük taşımayan özellikte düşük yoğunluk bir malzeme olduğundan bu malzemelerin üzerine yük gelmemeli ve üzerinde yürünmemelidir. Çatı arasında yürünmesi gerektiğinde, ahşap kadronlar üzerine yürüme yolu inşa edilmelidir. Yalıtım malzemesi eğer yüke maruz kalacak ise şilte tipi ürünler yerine levha formunda sert ısı yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Uygulama yapılacak çatı döşemesinin üstü, toz, kir harç artıklarından temizlenerek veya döşeme betonu üzerine mala perdahlı ince şap uygulaması yapılarak, düzgün bir zemin temin edilir.
 

Çatı Yalıtım Çeşitleri Nelerdir?
Metal Çatı Yalıtımı: Yalıtım yapılacak olan çatı metal ise ona uygun olan yalıtım malzemesi seçilmelidir. Metal çatılar zaman geçtikçe paslanma yapabilecek bir çatı malzemesi olduğu için enerji açığına da yol açacaktır. Yalıtım öncesinde çatı detaylı bir onarımdan geçerek olası bir durum engellenir. Sonrasında butil bant veya kumaş malzeme ile metal çatıdaki dikişlerin su geçirmez hale getirilmesi sağlanır. Malzemeyi sıkıştırmak ve su geçirmez yapışkanın kuruduğundan emin olmak için iki baz kat uygulanır. Tüm bu hazırlıklar tamamlandıktan ve baz katları kuruduktan sonra yansıtıcı son kat uygulanır. Bu son kat, güneş ışınlarını yansıttığı için sızıntıyı durdurmanın yanı sıra enerji faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.

Sprey Köpük Yalıtımı: Fazla eğimi olmayan veya düz olan çatılar için köpük yalıtımı uygulanır. Son dönemlerde özellikle adından söz ettiren sprey köpük uygulamalar sonucunda %100 sızdırmazlığı olduğunu kanıtlamıştır. Yalıtım malzemelerinde enerji tasarrufunu en çok sağlayabilen sprey köpük yalıtımı özenli bir kurulum gerektirir. Uygulama öncesinde çatı kontrolden geçer ve sonrasında yaşanabilecek kötü durum engellenir. sonrasında 3 kat sprey köpük uygulanır. Yalıtımı sağlamak için tüm çatı yüzeyine yaklaşık bir inç kalınlığında bir taban katmanı uygulanır. Son bir kattan sonra bir akrilik lateks kat gelir. Üç katın da yerine oturması durumunda, çatınızda uzun yıllar sürecek sert ve su geçirmez bir bariyer bulunur.

Membran Kaplama Yalıtımı: PVC, TPO, EPDM veya çeşitlerine sahip bir çatıya membran kaplama yalıtım sistemi uygulanabilir. Sızıntıyı önler ve çatınıza her türlü hava koşullarına karşı, hatta dolu bile olsa yeni bir koruma yeteneği sağlayan kesintisiz bir koruyucu bariyer oluşturarak sorunlu zayıf noktaları giderir. Uygulamadaki ilk adım, güçlü yapışmayı teşvik eden bir yüzey oluşturmaktır. Membran kaplama yalıtım işleminde, bunlar gömülü bir taban kaplamaya sahip olan ve sağlam, su geçirmez bir bariyer oluşturan 5 inçlik bir kumaşla kaplanır. Tüm bu hazırlık çalışmaları tamamlandıktan sonra, son yansıtıcı kaplama doğrudan çatıya uygulanır.

Çatı yalıtımları özelliklerine göre birçok çeşidi bulunur. Bu nedenle en iyi çatı izolasyonunun gerek görüldüğü her yapı için öncesinde yalıtım firmaları ile görüşmek gerekir. Araştırma yapıldığında çatı izolasyon malzemelerini öğrenerek fikir edinebilirsiniz. Firmalardan alınan uygulama bilgilerine ve yalıtım fiyatlarına göre tercih yapılmalıdır. İzobor bor yalıtım firması olarak ısı, ses ve yangın yalıtımına dair çalışmalarını görebilir ve en uygun bor yalıtım firması olarak fiyat bilgisi alabilirsiniz.

 
 
 
 
İzobor
 

HIZLI MENÜ

 
+ Borlu Yalıtım
+ İzobor Bayisi Olmak İster misiniz?
+ İzobor Yalıtım Malzemesi Ücretleri Hakkında Bilgiler
+ En İyi Çatı İzolasyonu Hangisi?
+ Bor Yalıtım Yorumları
+ Bor Yalıtım Fiyatları
+ İzobor Avantajları Nelerdir?
+ Trapez Sac Yalıtımı
+ Taş Yünü Mü İzobor Mu?
+ Cam Yünü Mü İzobor Mu?
+ Poliüretan Köpük Mü İzobor Mu?
+ İzobor Nedir?
+ Yangın Yalıtımı
+ Ses Yalıtımı
+ Isı Yalıtımı
+ Bor Yalıtımı
+ Rutubet Yalıtımı
 
 
TÜMÜ
 
 

BİZDEN HABERLER

 
Bor Katkılı Çatı Yalıtımı

Bor Katkılı Çatı Yalıtımı

04.10.2021
devamı
Bordan Gelen Yangın Direnci

Bordan Gelen Yangın Direnci

04.10.2021
devamı
Borlu Çatı Yalıtımı ve İzolasyonu

Borlu Çatı Yalıtımı ve İzolasyonu

04.10.2021
devamı
Mükemmel Ses Yalıtımı

Mükemmel Ses Yalıtımı

04.10.2021
devamı
Neden Borlu Çatı Yalıtımı Yaptırmalıyım?

Neden Borlu Çatı Yalıtımı Yaptırmalıyım?

04.10.2021
devamı
Endüstriyel Tesislerde Yalıtımın Önemi

Endüstriyel Tesislerde Yalıtımın Önemi

04.10.2021
devamı
Yalıtım Hakkında Sıklıkla Sorulanlar

Yalıtım Hakkında Sıklıkla Sorulanlar

03.10.2021
devamı
Neden İzobor Yalıtım Tercih Edilmeli?

Neden İzobor Yalıtım Tercih Edilmeli?

03.10.2021
devamı
İzobor Avantajları Nelerdir?

İzobor Avantajları Nelerdir?

03.10.2021
devamı
Neden Isı Yalıtım Yaptırılmalı?

Neden Isı Yalıtım Yaptırılmalı?

03.10.2021
devamı
Yalıtımsız Binaların Yol Açtığı Hastalıklar

Yalıtımsız Binaların Yol Açtığı Hastalıklar

03.10.2021
devamı
Yalıtımsız Evin 5 Önemli Belirtisi

Yalıtımsız Evin 5 Önemli Belirtisi

27.09.2021
devamı
 
 
 
 
 
 
TÜM VİDEOLAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İZOBOR Yalıtım Yorumları

tümünü incele »
 
 

İZOBOR UYGULAMALAR

tümünü incele »
 
 
 
 
 
 
 

BİZE ULAŞIN

 
 
 
 
 
 
Paylaş:
Paylaş
Paylaş
Gönder
e-Posta
 
 
 
İLETİŞİM
 
 
 
  Sakarya
  Kocaeli
  Düzce
  Yalova
  Bursa